MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Zawartość witaminy C w 100 g – 183 mg...
fot. ewastudio/123rf.com

Co ma więcej witaminy C niż cytryna? Te łatwo dostępne i tanie owoce i warzywa zadbają o twoją odporność. Które z nich warto jeść jesienią?

Czarna porzeczka

Zawartość witaminy C w 100 g – 183 mg
Zarówno owoce, jak i liście czarnej porzeczki to źródło witaminy C. Owoce najlepiej jeść na surowo, ale można je też wykorzystywać do przygotowania przetworów takich jak dżemy, galaretki i soki. Z liści zaparza się herbatkę. Owoce czarnej porzeczki wzmacniają serce i naczynia krwionośne oraz regulują ciśnienie krwi. Garść czarnej porzeczki dwukrotnie pokrywa dzienne zapotrzebowanie organizmu na witaminę C.

Zobacz również

Ostrzeżenie IMGW dla Pomorza. Dziś może mocno zagrzmieć

Ostrzeżenie IMGW dla Pomorza. Dziś może mocno zagrzmieć

Od piątku w Krakowie finał AMP w unihokeju

Od piątku w Krakowie finał AMP w unihokeju

Polecamy

Jak utworzyć korytarz życia? Za zignorowanie przepisu można dostać wysoki mandat

Jak utworzyć korytarz życia? Za zignorowanie przepisu można dostać wysoki mandat

Tak wybierzesz najlepszy olejek do masażu twarzy. Zyskasz podwójnie!

Tak wybierzesz najlepszy olejek do masażu twarzy. Zyskasz podwójnie!

Kleszcze atakują na Pomorzu! Jest ich coraz więcej

Kleszcze atakują na Pomorzu! Jest ich coraz więcej