MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Nikotyna oddziałuje na kubki smakowe i zaburza ich...
fot. mimagephotography/123RF

Dlaczego warto rzucić palenie? Rezygnacja z tytoniu zmniejsza ryzyko raka płuc, poprawia koncentrację, a także odmładza wygląd skóry

Większa wrażliwość na smaki i zapachy

Nikotyna oddziałuje na kubki smakowe i zaburza ich wrażliwość, przez co obniża się zdolność rozróżniania smaków. Proces ten jest odwracalny i zajmuje 1-3 miesiące od rzucenia palenia.

Dodatkowo rezygnacja z palenia papierosów powoduje, że wzrasta wrażliwość na smak, przez co potrawy stają się smaczniejsze i wyraziste.

Zobacz również

Nocny pożar w Gdańsku. Przy ulicy Grobla płonął samochód

NOWE
Nocny pożar w Gdańsku. Przy ulicy Grobla płonął samochód

Katastrofa lotnicza na pograniczu Blachowni i Wręczycy Wielkiej? Nocne poszukiwania

Katastrofa lotnicza na pograniczu Blachowni i Wręczycy Wielkiej? Nocne poszukiwania

Polecamy

Jak wakacyjny rejs, to tylko tam! Czekają na ciebie niezapomniane przygody

Jak wakacyjny rejs, to tylko tam! Czekają na ciebie niezapomniane przygody

Pak choi - co to za warzywo? Właściwości, przepisy na pak choi

Pak choi - co to za warzywo? Właściwości, przepisy na pak choi

Za każdym razem obierasz pieczarki? W ten sposób sam sobie szkodzisz

Za każdym razem obierasz pieczarki? W ten sposób sam sobie szkodzisz