MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Zielone szparagi są topowym składnikiem alkalizującym (pH...
fot. asife/123RF

Domowe sposoby na odkwaszanie organizmu. Te produkty to najlepszy alkaliczny detoks! To warto jeść na diecie zasadowej, by odzyskać energię

Szparagi

Zielone szparagi są topowym składnikiem alkalizującym (pH 8,5). Z tego powodu (a także ze względu na specyficzny skład) są niemal nieodłącznym składnikiem diet odtruwających. Pojawiają się też w momencie, gdy najchętniej przeprowadzane są kuracje detoks.

Równie polecane są inne warzywa w zielonym kolorze, który pochodzi od odkwaszającego chlorofilu. Na liście polecanych produktów są też rukiew i cykoria (pH 8,5), następnie kiełki lucerny (pH 8), różne zioła i sałaty, szpinak oraz młody groszek

Zobacz również

Tak było podczas tegorocznej Traktoriady w Grzybnie. Zobacz!

NOWE
Tak było podczas tegorocznej Traktoriady w Grzybnie. Zobacz!

Szefowie opolskich firm walczyli na pięści. Niecodzienna gala odbyła się w Opolu

Szefowie opolskich firm walczyli na pięści. Niecodzienna gala odbyła się w Opolu

Polecamy

Jak wakacyjny rejs, to tylko tam! Czekają na ciebie niezapomniane przygody

Jak wakacyjny rejs, to tylko tam! Czekają na ciebie niezapomniane przygody

Pak choi - co to za warzywo? Właściwości, przepisy na pak choi

Pak choi - co to za warzywo? Właściwości, przepisy na pak choi

„Królowa wędlin” z „Sanatorium Miłości” dorobiła się fortuny. Czym się zajmowała?

„Królowa wędlin” z „Sanatorium Miłości” dorobiła się fortuny. Czym się zajmowała?