- W ramach Zlotu zapewniamy kuchnie ze wszystkich stron świata. Współpracujemy z prawdziwymi pasjonatami kulinariów i z miłośnikami poszczególnych regionów świata. Wszystkie potrawy przygotowywane są ze świeżych, sezonowych produktów. Zapewniamy tylko najlepsze foodtracki i wyselekcjonowane jedzenie: przystawki, dania główne oraz desery i kawę - zachęcają organizatorzy zlotu.
Podczas Zlotu Food Trucków goście eventu mogą kulinarnie przenieść do Ameryki, Hiszpanii, Szkocji, Tajlandii, Meksyku, Belgii, Francji i Włoch, które reprezentują najpopularniejsze wśród Polaków smaki. A jakie kuchnie na kółkach przyjadą do Rumi? Organizatorzy jeszcze nie podali listy food trucków.
Pierwszy odpowiednik dzisiejszego food trucka miał powstać w drugiej połowie XIX wieku w Stanach Zjednoczonych. Jego konstruktorem był Charles Goodnight, który zapewniał ciepłą strawę poganiaczom bydła. Po nim nadjechały kolejne, a dziś w Stanach działają dziesiątki tysięcy samochodów z jedzeniem. Do Polski foodtrucki dotarły w 2010 roku. Pierwsze działały w Warszawie, teraz możemy je spotkać w całej Polsce.
Kotlety mielone z piekarnika z fetą
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?