MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Cebula to źródło niestrawnych oligosacharydów, m.in....
fot. andreypopov/123RF

Kto nie powinien jeść cebuli? Wzdęcia i gazy to znak, że możesz jej nie tolerować. Niektórzy chorzy powinni wyeliminować ją ze swojej diety

Tendencja do wzdęć i gazów po cebuli

Cebula to źródło niestrawnych oligosacharydów, m.in. rafinozy, które mogą prowadzić do występowania wzdęć, gazów i bólów brzucha. W jelicie cienkim nie dochodzi bowiem do ich wchłonięcia, przez co są rozkładane w jelicie grubym przez obecne tam bakterie. Skutkiem fermentacji są gazy.

Zobacz również

Znowu nie udało im się wygrać meczu. Awans już na pewno poza zasięgiem

NOWE
Znowu nie udało im się wygrać meczu. Awans już na pewno poza zasięgiem

Noc Muzeów w Muzeum Narodowym w Kielcach. Sporo chętnych na darmowe zwiedzanie [FOTO]

Noc Muzeów w Muzeum Narodowym w Kielcach. Sporo chętnych na darmowe zwiedzanie [FOTO]

Polecamy

Lecisz do Włoch? Odwiedź Monte Cassino. W tym roku szczególnie warto tam być

Lecisz do Włoch? Odwiedź Monte Cassino. W tym roku szczególnie warto tam być

Pak choi - co to za warzywo? Właściwości, przepisy na pak choi

Pak choi - co to za warzywo? Właściwości, przepisy na pak choi

Uczulenie na truskawki zauważysz na skórze i na... języku. Tak je rozpoznasz

Uczulenie na truskawki zauważysz na skórze i na... języku. Tak je rozpoznasz