MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Podsmaż na klarowanym maśle lub oliwie posiekaną cebulę,...
fot. Darius Dzinnik/123RF

Przepisy na szparagi na każdą porę dnia. Jak zrobić makaron ze szparagami i krem ze szparagów? Sprawdź 15 pomysłów na dania ze szparagami

Krem z białych szparagów

Podsmaż na klarowanym maśle lub oliwie posiekaną cebulę, dodaj kawałki białych szparagów bez główek (1 kg na 1,5 litra płynu) i gotuj 5 min, po czym wlej bulion warzywny lub drobiowy i gotuj ok. 20 min, aż pędy będą bardzo miękkie. Zmiksuj zupę na krem, zagrzej, dodaj główki i gotuj 5 min, po czym zabiel zabiel śmietaną, a najlepiej gęstym jogurtem do 3 proc. tłuszczu, oraz dopraw solą i białym pieprzem lub gałką muszkatołową.

Zobacz również

Błękitni Ropczyce nie składają broni

Błękitni Ropczyce nie składają broni

Zderzenie samochodów na drodze powiatowej

Zderzenie samochodów na drodze powiatowej

Polecamy

Jak zmienić plik na PDF? Prezentacje, obrazy i dokumenty

Jak zmienić plik na PDF? Prezentacje, obrazy i dokumenty

Smażony ryż z jajkiem na obiad. Sposób na obiad ze składników prosto z lodówki

Smażony ryż z jajkiem na obiad. Sposób na obiad ze składników prosto z lodówki

Taki chłodnik litewski robiły nasze prababcie. Dodawały zapomniany składnik

TYLKO U NAS
Taki chłodnik litewski robiły nasze prababcie. Dodawały zapomniany składnik