Smakosz 2013, Rumia: Piekarnia Pszenna/Woźniak - kandydat w plebiscycie
Pierkarnia powstała w 1991 roku. - Wówczas uruchomił ją mój tata. On ją wybudował. Mamy też druga piekarnię, która znajduje się w Srzebielinie. Prowadzi ją brat - opowiada współwłaścicielka Iwona Woźniak.
Startująca w naszym plebiscycie Smakosz 2013 Rumia piekarnia jest więc firmą rodzinną. - Nie jesteśmy dużą firmą, ale małą piekarnią, która działa według określonych zasad. Pieczemy chleb w piecu kaflowym, nie używamy chemicznych dodatków. Często w piekarniach są blaszane piece. U nas jest kaflowy, więc chemia tutaj nie pomoże. Chleb jest pieczony na zakwasie - opowiada Iwona Woźniak.
Znajdziesz nas także na Facebook'u: Smakosz Rumia - kliknij Lubię to
Smakosz 2013 Rumia: Pszenna/Woźniak
- Ludzie szukają chleba o tradycyjnym smaku. Zresztą dmuchanych bułek też nikt u nas nie dostanie. A są miejsca, gdzie coś takiego zdarza się sprzedawać - mówi Iwona Woźniak.
Piekarnia ma trzy sklepy na terenie Rumi: przy ul. Robotniczej 29, Dąbrowskiego 20 oraz Chylońskiej 10.
Konferencja prasowa po meczu Korona Kielce - Radomiak Radom 4:0
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?