Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Indyk pieczony w całości, podawany w brytfannie to klasyka...
fot. pixabay.com

Za co kochamy mięso indycze? W USA już dziś wyląduje na stołach

Indyk pieczony w całości, podawany w brytfannie to klasyka gatunku. Jedni stawiają tylko na przyprawy, drudzy nadziewają mięso dodatkami. My proponujemy wersję ze śliwkami. Podstawą jest moczenie indyka kilkanaście godzin w solance. Farsz do nadziania korpusu przygotowujemy z połączenia namoczonej bułki z żółtkami, masłem, pianą z białek, śliwkami i wybranymi przyprawami. Zaszytego i nadzianego indyka pieczemy minimum 3 godziny w temperaturze 170-180 stopni Celsjusza.

Zobacz również

Oto policjanci z Lublińca - ZDJĘCIA. Znasz już swojego dzielnicowego?

NOWE
Oto policjanci z Lublińca - ZDJĘCIA. Znasz już swojego dzielnicowego?

Wypadek na ul. Wilsona. Kierowca jechał za szybko, auto dachowało

NOWE
Wypadek na ul. Wilsona. Kierowca jechał za szybko, auto dachowało

Polecamy

Można zgłaszać projekty do Kieleckiego Budżetu Obywatelskiego. Są nowe zasady

Można zgłaszać projekty do Kieleckiego Budżetu Obywatelskiego. Są nowe zasady

Poznajcie życie pszczół z Małym CSK

Poznajcie życie pszczół z Małym CSK

Policjanci poszukują Wiolety Bednarz. Z gorzowianką od 11 kwietnia nie ma kontaktu!

Policjanci poszukują Wiolety Bednarz. Z gorzowianką od 11 kwietnia nie ma kontaktu!