- W ramach tego dofinansowanego z Funduszy Europejskich – Wiedza Edukacja Rozwój projektu, młodzież od 2 do 29 lipca odbywała praktyki zawodowe w irlandzkiej miejscowości Youghal w hrabstwie Cork - informuje szkoła. - Młodzi adepci sztuki kulinarnej poznali specyfikę pracy w irlandzkich zakładach gastronomicznych, co wiązało się również z poznawaniem lokalnej, regionalnej kuchni. Ważnym uzupełnieniem stażu zawodowego była również możliwość pogłębienia umiejętności językowych na specjalnie organizowanym kursie oraz w sytuacjach codziennych, nocleg bowiem zapewniały miejscowe rodziny.
Opiekunami młodzieży były nauczycielki: Marta Ulatowska, Małgorzata Więcek, Małgorzata Rzepa i Dorota Gaszta. - Tegoroczny wyjazd młodzieży z popularnego rumskiego Hipolita, to już trzeci zagraniczny staż dofinansowany z projektów europejskich - informuje placówka.
***
ZOBACZ TAKŻE:
Jak przygotować się do rozmowy o pracę?
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?