3 kwietnia 2017 w ZSP nr 2 w Rumi odbyły się warsztaty kulinarne "Gotuj z Szefem". Czy można zrobić chipsy z kaszy gryczanej albo pierogi z kalarepki? Okazuje się, że tak. Tego uczył młodych adeptów sztuki kulinarnej szef kuchni restauracji "Open Kitchen" w Gdyni Piotr Ślusarz, młody ale bardzo doświadczony szef kuchni, który chętnie opowiada o swoim życiu i pasji.
Finalista "Top Chef" dzielił się doświadczeniem, które zdobył w pracy z najlepszymi kucharzami Europy. Każdy z uczestników pod kierunkiem mistrza przygotował m.in. slices z buraka, kaczkę sous vide, a wszystkie dania prezentowały się na talerzu jak małe dzieła sztuki.
Strefa Biznesu: Plantatorzy ostrzegają - owoce w tym roku będą droższe
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?